De paarden

Mens en paard hebben al eeuwen een band, ze hebben ons geholpen om het land  te ploegen, oorlogen te voeren, volkeren te verhuizen, dokters naar hun patiënten te dragen, wedstrijden te winnen, kunstjes uit te voeren……. en nog veel meer!

Ze zijn er om ons te leren hoe we in de wereld kunnen staan. Ze confronteren ons op een subtiele manier met onszelf, ze houden ons een spiegel voor zonder vooroordelen. Wij, als mensen, kunnen zo veel leren van deze krachtige dieren, hun onderlinge omgang, hun leiderschap en speelsheid, hun directheid naar ons toe. Je kunt van hen echte levenslessen ontvangen op meerdere niveaus. Ik wil mijn knappe paarden graag aan u voorstellen.

Valanda:

Valanda is een 14 jarige KWPN merrie van 1.72 groot, geboren in 2002.

Zij is vanaf haar tweede levensjaar in mijn bezit. Valanda is een pittige tante die af en toe meehelpt bij de therapie, begeleiding of coaching. Valanda is er gek op om gepoetst te worden. Ze is een meester in het spiegelen van gevoelens en emoties. Zij is mijn eigen beste therapeut ooit geweest! Door haar grootte maakt Valanda vaak veel indruk. Valanda is erg zachtaardig en vriendelijk. Valanda is eerlijk en betrouwbaar en erg in het hier en nu. Zij is een mooie spiegel tijdens grondwerken.

Wanneer je zelf last hebt van spanningen laat ze dit direct zien. Ze is de leidende merrie in de kudde Brookshill Fay


Fay is een New Forrest merrie van 22 jaar oud. Zij is in het wild in het natuurreservaat New Forrest , in Engeland geboren. Op haar vierde jaar is ze naar Nederland verhuisd. Fay heeft vele jaren dienst gedaan op een manege in Klundert en ;ater in Roosendaal.

Fay is sinds april 2010 in mijn bezit. Fay is erg zorgzaam, geduldig en iedereen die met haar werkt krijgt een grote glimlach op zijn gezicht.  Ik rijd zelf recreatief, licht dressuurmatig en aangespannen met haar. Fay heeft een enorme will to please en zal altijd haar beste beentje voor zetten. Het is belangrijk om eerlijk naar haar toe te zijn!

Fay is een hele geduldige pony. Zij maakt zich niet gauw ergens druk over. Ze schrikt nergens van. Ze is echt “bomproof” zoals we dat ook wel eens noemen.
Fay is bijzonder zorgzaam.

Testa Rossa :


Tess is een nieuwe merrie in mijn Therapie kudde. Het is een springgefokte merrie van 1.70 hoog. Ze is 16 jaar oud.  Zij is sportpaard geweest en daarna heeft zij een aantal prachtige veulens gehad. Tess is momenteel  niet geschikt om op te rijden. Tess helpt me wel eens bij kinderen die moeite hebben met grenzen. Bij Tess moet je zelf heel rustig en duidelijk zijn. Dan kun je veel van elkaar leren.

Alune van het Tinkerhof :


Luna is in juli 2014 mijn kudde komen versterken. Het is een prachtige dame van 10 jaar oud. Zij is een vosmerrie Irish Cob Horse. Voor de meeste mensen wel bekender als een Tinker. Zij heeft echter niet het kenmerkende vlekkenpatroon!! Luna is een beetje onzeker, maar ze wil graag en hard voor je werken. Ze heeft nog wat dingen te leren, maar ze zal zeker in de toekomst veel kinderen en jongeren kunnen helpen om zich beter in hun vel te voelen!!

Honduras H

Honduras is het jongste lid in de kudde. Hij is een vierjarige vriendelijke ruin die eigenlijk niets hoeft, maar zich graag met iedereen bezig houdt. Hij is gek op aandacht en knuffels en dat belooft wat voor de toekomst!