Wie ben ik?

Mijn naam is Kim Buuron.

Ik ben geboren in 1977. Al mijn gehele leven werk ik met mensen, maar vooral met kinderen en jongeren. Na mijn opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs heb ik direct een opleiding tot orthopedagoog gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Door deze studie kon ik kinderen , pubers en hun ouders ondersteunen in een positieve ontwikkeling. Daarnaast heb ik 20 jaar als intern begeleider gewerkt op een basisschool. Momenteel werk ik 24 uur per week voor KPO als orthopedagoog binnen de schoolversterkingsteams van 11 scholen. Hier lever ik een bijdrage aan een positieve schoolontwikkeling voor teams en leerkrachten waar de kinderen op de scholen van kunnen profiteren; een positieve schoolloopbaan.

In 2010 ben ik ook als zelfstandige aan de slag gegaan. Mijn bedrijfje heet gewoon “Kim Buuron”. Lekker makkelijk!

Een tweede passie van me is paarden. Van kleins af aan was ik te vinden
tussen de paarden. Ik heb in 1985 leren rijden op manege Visdonk en vanaf dat moment ben ik besmet geraakt met het paarden virus. Vanaf 2004 ben ik in het bezit van een grote KWPN merrie Valanda. Dankzij haar ben ik in aanraking gekomen met
de mooiste manier van paarden trainen en huisvesten en alles wat daarbij komt kijken. In april 2011 is er een tweede paard bijgekomen. Een heerlijke eigenwijze New Forest merrie van 1.40 hoog!: Brookshill Fay. Valanda en Fay helpen me indien mogelijk in het begeleiden van kinderen. In 2013 en 2014 kwamen hier Testa Rossa en Luna ook nog bij! Helaas zijn in 2019 zowel Fay al Valanda overleden.

Ik ben veel bezig met energetisch werk en edelstenen. Dit alles om bij te dragen aan en zo goed mogelijk evenwicht tussen ontspanning en spanning. Ik ben steeds meer op zoek naar balans.

Bij zowel de begeleiding van de kinderen en jongeren, als de training van de paarden staat het vertrouwen in eigen kunnen, respect en uitgaan van de mogelijkheden en positieve kanten centraal.

Uit elk kind het beste halen

en het gezond houden en mooi maken van elk paard vind ik belangrijk en zeker de moeite waard!

Veel plezier bij het bekijken van mijn site!

Groetjes Kim en de paarden!