Wie ben ik?

Mijn naam is Kim Buuron.

Ik ben geboren in 1977. Al mijn gehele leven werk ik met mensen, maar vooral met kinderen. Het liefst met kinderen waarbij de ontwikkeling niet standaard verloopt. Na mijn opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs heb ik direct een opleiding tot orthopedagoog gevolgd aan de Universiteit van Utrecht.

Met deze studie kon ik kinderen en ouders van kinderen met psychische en sociale problemen beter helpen bij hun ontwikkeling. Momenteel werk ik 4 dagen in de week op een basisschool als intern begeleider leerlingenzorg.

In 2010 ben ik ook als zelfstandige aan de slag gegaan. Mijn bedrijfje heet gewoon “Kim Buuron”. Lekker makkelijk!

Een tweede passie van me is paarden. Van kleins af aan was ik te vinden
tussen de paarden. Ik heb in 1985 leren rijden op een manege en vanaf dat moment ben ik besmet geraakt met het paarden virus. Vanaf 2004 ben ik in het bezit van een grote KWPN merrie Valanda. Dankzij haar ben ik in aanraking gekomen met
de mooiste manier van paarden trainen.

Namelijk de Klassieke dressuur in combinatie met natural horsemanship en centered riding. Dankzij Valan heb ik leren luisteren naar de behoeftes van het paard en die van de mens, en daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Alles met veel respect en liefde voor het paard. Een manier van het omgaan met paarden die het mogelijk maakt om het paard zo lang mogelijk “heel” te houden.

In april 2011 is er een tweede paard bijgekomen. Een heerlijke eigenwijze New Forest merrie van 1.40 hoog!: Brookshill Fay. Valanda en Fay helpen me indien mogelijk in het begeleiden van kinderen. In 2013 en 2014 kwamen hier Testa Rossa en Luna ook nog bij!

Momenteel train ik mijn eigen paarden volgens de methodes natural
horsemanship, academische rijkunst, klassieke dressuur en lange teugelwerk. Ik ben veel bezig met energetisch werk en edelstenen. Dit alles om bij te dragen aan en zo goed mogelijk evenwicht tussen ontspanning en spanning. Ik ben steeds meer op zoek naar balans. Ook ga ik me verdiepen in aromatherapie, omdat ik uit eigen ervaring heb ontdekt dat geuren veel voor je kunnen doen en betekenen.

Naast het begeleiden en geven van orthopedagogische hippotherapie vind ik het ook erg fijn om gemotiveerde ruiters te helpen om hun paard te verbeteren. Bij zowel de begeleiding van de kinderen als de training van de paarden staat het vertrouwen in eigen kunnen, respect en uitgaan van de positieve kanten centraal.

Uit elk kind het beste halen en het gezond houden en mooi maken van elk paard vind ik belangrijk en zeker de moeite waard!

Veel plezier bij het bekijken van mijn site!

Groetjes Kim en de paarden!